Nieuws

De vakjury van de Amsterdam Food Pitch heeft op donderdag 19 april de 11 finalisten bekendgemaakt. Ruim 70 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel ‘Lekkerste product van 2018’ en in de schappen te komen bij de Amsterdamse foodgroothandel De Kweker. Gert Blaauw, algemeen directeur De Kweker en juryvoorzitter Amsterdam Food Pitch: “We waren onder de indruk van de diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen. Bij de inzendingen zagen we veel foodtrends terug op het gebied van glutenvrij, vegan en suikervrij.” De finaleronde is op op 25 juni.

De 11 finalisten zijn: 

Boerenkaasfondue | Ray Heistek
Een speciaal recept belegen boerenkaasfondue in blik, au bain-marie op te warmen en overal mee naartoe te nemen. De kaasfondue bevat geen chemische toevoegingen.
Beurre de Mer | Sebastiaan Knottnerus
Beurre de Mer is een delicate lijn van drie soorten luxe boter waarin vis is verwerkt. De ansjovisboter, sardineboter en bottargaboter komen uit de handen van een kok die op Michelin niveau heeft gewerkt.
Bokken bouillon | Annelies Hermsen
Het gebruikmaken van restproducten is populair onder foodies. Deze krachtige bouillon speelt in op de bone broth-trend én wordt gemaakt van de botten van bokjes, waarvan we het vlees ook steeds vaker terugzien in restaurants.
Dough-to-go | Meike Schaling
Gekoeld, kant-en-klaar, geportioneerd deeg dat een maand houdbaar is. Het deeg wordt ambachtelijk bereid en kent verschillende soorten, zoals chocolate chip cookie, oatmeal, speculaas, zandkoekjes, kruidnootjesdeeg en gingerbread. Het deeg hoeft alleen in de oven worden gezet en binnen enkele minuten staat een ambachtelijk vers koekje op tafel.
Easy Veg’s | Jan van der Wal
Gemak dient de mens. Easy Veg’s zijn kant-en-klare voorgeblancheerde groentemixen die op maat geproduceerd kunnen worden. Scheelt veel snijden en koken, en dus tijd!
Joost & Paul jus de veau | Joost Brugman & Paul Jonker
Twee chefs willen met hun basisjus van kalfsbeenderen onmisbaar worden in iedere keuken. De prefab jus scheelt urenlang zelf in de keuken staan en maakt de mise-en-place en service eenvoudiger.
Lemon curd | Sandra Troost
In een scone, op een taart, in de yoghurt, op een beschuitje of op een Franse crêpe. De lemon curd is heel veelzijdig en gemaakt van eieren, citroensap- en schil, boter en suiker. Less is more!
Make-everything-better-sauce | Megan Vasko
Deze op mayonaise en pepers gebaseerde saus maakt volgens de maker alles lekkerder en is romig, kruidig, rokerig en pittig. Gaat goed op taco’s, pizza’s en broodjes. Alleen het gebruik in desserts is op eigen risico. Bijna everything dus.
Mama Kenia Samosa | Elizabeth ‘Mama Kenia’ Njeru
Een samosa is een driehoekige, knapperige, gevulde snack. In de Mama Kenia-samosa proef je Oost-Afrika terug. Ze zijn tot de nok toe gevuld met onder andere vlees, kip, groenten of zoetigheden.
Mama Madina’s glutenvrij zuurdesembrood | Madina Mamedova
Gemaakt van onder andere maismeel, rijstmeel, boekweitmeel en maïzena. Het zuurdesembrood is niet zo zwaar als de meeste glutenvrije broden volgens de bakker, die zelf een glutenallergie heeft.
Pepesan | Willem van Huissteden
Dit Indische bijgerecht met makreel kan zowel warm als koud gegeten worden. Het is een diepvriesproduct dat pittig gekruid is en lang houdbaar.

Stemmen

Vanaf dit moment is het online stemproces op www.amsterdamfoodpitch.nl/stemmen/ van start gegaan zodat ook het publiek een stem heeft. Deze stemmen wegen voor 25% mee in de eindbeoordeling. Tot de finale worden de producten en de makers op verschillende manieren in de spotlights gezet, zowel on- als offline. Op 25 juni 2018 pitchen de finalisten hun product voor de vakjury. Bij deze finale in de zelfbedieningsvestiging van De Kweker worden pers, vrienden en familie uitgenodigd. De stem van de vakjury is doorslaggevend en de winnaar wordt tijdens de finale bekendgemaakt.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *