Nieuws

Verstegen in Top 5 Familiebedrijven Award

Stichting Familie Onderneming reikte 11 april de Familiebedrijven Award 2018 uit aan de Dutch Flower Group. Het familiebedrijf werd gekozen uit een selecte groep van vijf genomineerde ondernemingen. Onder de andere genomineerden bevond zich Verstegen Spices & Sauces.

De Stichting wordt ondersteund door ABN AMRO en KPMG. Uit de 500 deelnemende bedrijven is Verstegen belandde uiteindelijk in de Top 5 en bereikte daarmee de finale.

Een bedrijf is een familiebedrijf als het aan minstens 2 van de 3 criteria voldoet:
– Meer dan 50% van de eigendom is in handen van één familie.
– Eén familie heeft beslissende invloed op de bedrijfsstrategie of op opvolgingsbeslissingen.
– Een meerderheid of ten minste 2 leden van de ondernemingsleiding zijn afkomstig uit één familie.

De bedrijven werden, in samenwerking met partners KPMG en ABN AMRO, uit honderden familiebedrijven geselecteerd. De genomineerden werden de laatste maanden uitvoerig beoordeeld op basis van acht selectiecriteria. Ook werden de bedrijven persoonlijk door de jury bezocht. Vandaag ontving Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group, de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van Jan Kees de Jager, voormalig staatsecretaris en minister van financiën en sinds 2014 CFO van KPN.

De Dutch Flower Group, van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Het is een echt familiebedrijf dat internationaal een enorme groei doormaakt en inmiddels wereldwijd de grootste is in haar markt.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *