Nieuws
H. van Wijnen

Zalmrokerij H. van Wijnen B.V. uit Krimpen aan de IJssel werkt samen met de investeringsmaatschappij Nimbus. Op deze wijze wil H. van Wijnen verdere groei mogelijk maken. Marktlink Fusies & Overnames begeleidde het gehele proces van de transactie namens de zalmroker.

Zalmrokerij H. van Wijnen

Het familiebedrijf H. van Wijnen behoort tot de grootste en oudste rookhuizen in Europa. De zalmrokerij biedt werkgelegenheid aan ongeveer 100 mensen en heeft een omzet van circa €40 miljoen. Het bedrijf begon rond het jaar 1700 met de visserij op zalm in de rivieren Lek en de IJssel. Zo’n 150 jaar geleden opende Hendrick van Wijnen de eerste rokerij bij het Kralingseveer.

Daar is het bedrijf vandaag de dag vooral van bekend: van gerookte zalm. Daarnaast heeft de rokerij regenboogforel en geelvintonijn is het assortiment, dat over de hele wereld wordt verkocht. H. van Wijnen investeert in unieke zalmproductcombinaties en werkt consequent volgens de hoogste hygiëne- en kwaliteitsstandaarden.

Investeringsmaatschappij

H. van Wijnen wil uitbreiden naar nieuwe markten en de huidige positie binnen de branche verstevigen. De samenwerking met Nimbus moet dit mogelijk maken. Eigenaar Paul de Snoo: “In Nimbus hebben wij een partner gevonden die voor een ruimere financiering zorgt, waardoor wij ons investeringsplan versneld kunnen doorvoeren voor productiefaciliteiten, automatisering en uitbreiding. In de vorm van een uitbreiding van het managementteam draagt Nimbus bovendien zorg voor een ondersteuning van de directie.”

Nimbus heeft ruime ervaring met productiebedrijven en in de foodsector. H. van Wijnen verwacht dat deze ervaring, in combinatie met de ‘hands-on’ waarde en het kapitaal dat Nimbus investeert, voor een sterke basis zorgt waardoor het bedrijf de toekomstplannen waar kan maken. Alexander de Haas van Nimbus: “De onderneming vormt een solide basis om verdere groei te realiseren en wij zijn erg blij dat we samen met de familie de volgende fase van de onderneming vorm kunnen geven.”

Meer informatie: H. van Wijnen B.V.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *