Nieuws

Hans Bomers van de gelijknamige vishandel in Lichtenvoorde is als ambulante handelaar te vinden op zowel weekmarkten, kermissen, festivals als bedrijfsfeesten en partijen. “Beleving wordt steeds belangrijker op evenementen. Dat heeft alles te maken met de opkomst van foodtrucks.” Hans Bomers runt zijn vishandel samen met zijn vrouw Petra en dochter Anne.

Patat en vis

In de bedrijfshal staan maar liefst vijf verkoopwagens. Drie viswagens, een wagen voor de verkoop van patat en voor hamburgers. De volledige vloot wordt alleen bij grote evenementen, zoals de Zwarte Cross ingezet. Op evenementen werkt Bomers samen met De Timp in het kerkdorp Zieuwent dat voor de patat zorgt. Dat heeft ertoe geleid dat festivals een belangrijke bron van inkomsten zijn geworden. “Als er 10.000 man op een festival komen, lusten er 10.000 patat, 30 procent daarvan neemt ook wel eens vis”, aldus Bomers. Festivals en kermissen zijn de plek waar Bomers geld kan verdienen.

Allergisch voor foodtrucks

Foodtrucks hebben de laatste jaren hun intrede gedaan. Dat is een doorn in het oog voor Bomers. “Het zijn vaak mensen die dit naast hun baan doen en ze halen de omzet bij ons weg.” Bomers ging er noodgedwongen in mee. En dat werkt.

Naast foodtrucks is de markt een bron van inkomsten voor Bomers. In tegenstelling tot festivals is Bomers minder optimistisch over de toekomst van de markt. Mensen hebben minder tijd om de markt te bezoeken, je ziet dat ze naar de avonduren schuiven. Ook wordt de handel duurder en stijgen de personeelskosten.

Personeel bepaalt

Niet alleen richt Bomers zich op evenementen. Hij had het plan om de grootste van de Achterhoek te worden. “Daar zijn we op teruggekomen. Dat moet je niet willen als je er het personeel niet voor kunt vinden. Zeker niet voor festivals. Daarom is mijn stelregel tegenwoordig dat het personeel het beleid van het bedrijf bepaalt.”

Vishandel Bomers heeft twee mensen vast op de loonlijst. Per evenement zijn er vijftien tot twintig mensen op afroep beschikbaar. Op grote evenementen werkt hij ook met vrijwilligers. Op de Zwarte Cross zijn dat er maar liefst tachtig tot negentig.

Lees meer over Bomers en zijn ervaringen op evenementen in Vismagazine nummer 2. Nog geen abonnement? Abonneer nu via: www.vismagazine.nl/abboneren.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *