Nieuws
haring

Ben de Lange van Vishandel de Lange uit Scheveningen geeft vier keer een cursus haring snijden. Op 4, 5, 11 en 12 juni leert hij deelnemers alle basisvaardigheden van het haring snijden. Hij wil dat de traditie van het haring snijden niet verloren gaat. “Hoe leuk is het om je haring zo vers mogelijk op te halen bij de vishandel, zelf schoon te maken en dan te serveren? Zo krijg je ook nog eens de kennis van het product en kun je de kwaliteit zelf beoordelen.” zegt hij tegen De Scheveninger.

Bij Vishandel de Lange kunnen klanten terecht voor verse vis en schaal- en schelpdieren en verschillende visspecialiteiten zoals sushi, gourmetschotels en vissalade. De Lange leerde het vak van zijn vader. Hij gaat dagelijks zelf naar de Scheveningse visafslag, zodat de vis in de winkel verse Noordzeevis is.

In oktober 2017 was de zaak van De lange de eerste viswinkel die ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen werd. Dit was te danken aan het ambassadeurschap door het “met passie aanbieden van een puur streekproduct uit eigen Noordzee en het bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis”. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil de consumptie van Noordzeevis uit Scheveningen stimuleren de vis herkenbaar te maken en de verkrijgbaarheid ervan te vergroten.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *