Nieuws

Tabasco Diamond Reserve Pepper Sauce

Dit jaar bestaat McIlhenny, het moederbedrijf van Tabasco, 150 jaar. Daarom komt Tabasco met een bijzondere versie van de beroemde pepersaus: de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’. Deze saus bestaat uit tabasco pepers en mousserende witte wijnazijn.

De tabasco pepers in de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’ groeien op Avery Island. Deze pepers zijn gestampt, vermengd met een vleugje zout en daarna gerijpt. Dit duurt soms wel 15 jaar. Daarna worden de pepers gemengd met mousserende witte wijnazijn. Het resultaat is een pepersaus met zowel de complexiteit van een mooie wijn als behoud van de typische smaak en aroma van Tabasco.

De saus wordt gepresenteerd in een mini Champagneflesje en feestelijk verpakt in een exclusief doosje, dat doet denken aan een fles wijn. De ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’ is in een beperkte oplage online verkrijgbaar.

De pepersaus Tabasco bestaat dit jaar 150 jaar. Zowel het recept en het productieproces zijn in die jaren nauwelijks veranderd. De nazaten van peperboer Edmund McIlhenny maken Tabasco nog altijd van drie ingrediënten: pepers, zout en azijn. De saus is in 185 landen bekend.

—————————–
Lees meer Tabasco presenteert de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce op evmi.nl

Deel dit artikel