Nieuws
Oléron

Visspecialist Jan Barnhoorn opende 16 mei om 9.00 uur de deuren van Oléron in Heemstede. Oléron is een winkel voor dagverse vis, schaal & schelpdieren en visspecialiteiten uit de Mediterrane, Portugese en Japanse keuken. Wethouder Economische Zaken, Sebastiaan Nieuwland, verrichtte ‘s middags de officiële opening.

Op de openingsdag konden de bezoekers allerlei gerechten proeven uit de eigen keuken. Ook de dagen daarna is er van alles te beleven in de visspecialiteitenwinkel. Zo is er op donderdag 17 en vrijdag 18 mei een sushi draaier aanwezig die klanten kennis laat maken met sushi. Op Zaterdag 19 mei is er een palingroker aanwezig. Als klanten een vers gerookte paling kopen, fileert hij deze.

Oléron

Oléron is de nieuwste toevoeging aan het assortiment speciaalzaken op de Zandvoortselaan in Heemstede. Het ambacht staat centraal in de winkel. Barnhoorn gelooft dat deze ambachtelijkheid terugkomt in de naam, een verwijzing naar het Frans-Atlantische eiland Île d’Oléron. Op dit eiland worden sinds jaar en dag oesters geteeld. Volgens Barnhoorn “een langdurig en intensief proces, met als resultaat die delicate handvol zee…” Wat Barnhoorn betreft is alle vis delicaat, mits zorgvuldig geselecteerd en met respect bereid.

De winkel biedt naast verse vis en in eigen keuken bereidde visgerechten ook een assortiment aan (biologische) wijnen, pasta’s en sauzen. Barnhoorn is van plan om regelmatig proeverijen te organiseren waarin goede vis, passende wijn en gastvrijheid de hoofdrol zullen spelen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *