Nieuws

Dag van de Nederlandse Visserij

Stellendam

In Stellendam vindt op zaterdag 7 juli de netwerkbijeenkomst de Dag van de Nederlandse Visserij plaats. Minister Carola Schouten van LNV is de hoofdgast. Op 7 juli is het ook Vlaggetjesdag in Stellendam.

De Dag van de Nederlandse Visserij is een initiatief van VisNed, de Nederlandse Vissersbond en de Redersvereniging voor de Zeevisserij en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door United Fish Auctions. De organisatie is in handen van het Nederlands Visbureau.

Dag van de Nederlandse Visserij

Op de netwerkbijeenkomst zijn er verschillende sprekers. Agnes Leewis (Nederlands Visbureau) en burgemeester Ada Grootenboer-Dubbeldam van Goeree-Overflakkee verzorgen de opening. Daarna geeft Carola Schouten  haar visie op de vissector ‘in relatie tot de taskforce circulaire economie in voedsel’.  Tione Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens van Wageningen University & Research, sluit hier op aan. Hij spreekt over ‘samen tegen voedselverspilling’. Tot slot is er een paneldiscussie.

Vlaggetjesdag

Tegelijkertijd vindt in Stellendam Vlaggetjesdag plaats met het thema: ‘Ontmoet de visser, proef de zee, beleef de visserij’. Het programma biedt vermaak voor jong en oud. Bezoekers kunnen kennis maken met de vissers en de Goereese visserij en er is een vlootschouw op het Haringvliet. En natuurlijk is er veel vis. Er staan viskramen en foodtrucks aan de kades, er zijn kookdemonstraties, workshops garnalen pellen of visfileren en palingrokers. De organisatie wil speciaal Goereese scholkibbeling onder de aandacht brengen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *