Nieuws

Garnalenverwerker Heiploeg wil uitbreiden

Heiploeg

Garnalenverwerker Heiploeg uit Zoutkamp wil uitbreiden. Daarom kocht het bedrijf 8,5 hectare grond aan de oostkant van het terrein. Door de toenemende afzet van ingevroren garnalen heeft Heiploeg momenteel te weinig capaciteit. Op de nieuwe grond wil de garnalenverwerker de diepvriescapaciteit en de productieruimte verder uitbreiden. Directeur Dirk-Jan Parlevliet tegen RTV Noord: “Wij hebben ambities. Er zit groei in de seafoodmarkt, en dat moet je kunnen accommoderen.”

Omdat het bouwplan van Heiploeg niet voldoet aan het huidige bestemmingsplan, moet dit worden aangepast. De burgemeester en wethouders van gemeente De Marne hebben daarvoor een bestemmingsplanwijziging in procedure gebracht. Dit lag tot en met 31 mei ter inzage op het gemeentehuis.

Garnalenverwerker Heiploeg ging in 2014 failliet en werd overgenomen door Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk.

 

 

Meer informatie: Heiploeg Group, Heiploeg B.V.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *