Nieuws

Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor

Spakenburgse visspecialist Arjan Pastoor

De Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor staat in Rhenen bekend om het gevarieerde aanbod van verse vis en huisgemaakte maaltijden. In april werd de winkel van de 21-jarige Arjan Pastoor verbouwd.

Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor

Pastoor wist al vroeg wat hij wilde. Niet leren, maar werken. Pastoor: “In Spakenburg kun je dan twee dingen doen: brood verkopen bij een grote Spakenburgse bakker of je gaat aan de slag met vis. Ik koos voor het laatste en kwam op de markt terecht in een viskraam.” En dat beviel. Op zijn zestiende haalde hij het SVO-vakdiploma visspecialist. En op zijn negentiende, in januari 2016,  nam hij de viszaak in Rhenen over. De Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor was een feit.

Verbouwing

Vorig jaar besloot Pastoor zijn zaak te verbouwen. Het begon met het vervangen van de 25-jaar oude vitrine. Hij koos voor een eigentijdse strakke toonbank met een rechte ruit van Koops Koeltechnisch buro Midden Nederland. De toonbank is wat hoger dan de gebruikelijke 1 meter zodat de producten die achteraan liggen ook goed te zien zijn. Ook de rest van de winkel ging op de schop. Zo kwam er een speciale visfileerwerkbankbank met een handenwasbak ernaast, een nieuw haringmeubel en een nieuwe koelcel.

“Ik heb zelf alle tekeningen gemaakt en de routing bedacht. Ik wilde strakke looplijnen. In de oude situatie stond de toonbank in een hoek over de hele winkel en dat was niet efficiënt. Nu heb ik bovendien meer verkoopruimte.” vertelt Pastoor

Verkoopwagen

Dit alles betekende wel dat de winkel 2,5 week dicht moest. De verkoop ging gewoon door in een verkoopwagen op de parkeerplaats bij de supermarkt. Dit zorgde voor nieuwe klanten. Ook deed Pastoor terugdenken aan zijn eerste ervaringen als visboer in een kraam.  “De verkoop in de winkel is veelzijdiger dan in een kraam. In de winkel kun je veel meer dan verse vis verkopen en ook nieuwe gerechten bedenken en maken”, aldus Pastoor.

Wil je meer weten over de Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor? Lees het in Vismagazine nummer 4. Nog geen abonnement? Sluit dan een abonnement af.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *