Nieuws
Urker Vis Food Festival
Foto: Urker VIS Food Festival

De eerste editie van het Urker VIS Food Festival vindt op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni 2018 plaats in het havengebied van Urk. Tijdens dit event bieden lokale en regionale foodondernemers vanuit foodtrucks verrassende en smaakvolle vishapjes aan. Vrijdag wordt het festival feestelijk geopend door burgemeester P.C. van Maaren. De eerste 100 gasten een gratis glaasje bubbels en sushi-hapje.

Grote variatie visgerechtjes

Tijdens het Urker VIS Food Festival bruisen de havens van het voormalige eiland Urk van vis en visserijbedrijvigheid. Foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder serveren een grote variatie visgerechtjes. Van sushi, scampi en coquilles tot visfriet, zalmpannenkoek en vissoep. Naast visfood is er een uitgebreid cultureel programma, passend in het provinciebrede themajaar 100 jaar Zuiderzeewet.

Cultureel programma

De haven ligt vol historische (visser)schepen en vanaf de kade zijn zeilwedstrijden te zien met authentieke botters. De theaterroute Het Wonder van Urk van Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) neemt bezoekers mee door het dorp om met toneel, muziek, zang en dans het verhaal van 100 jaar Zuiderzeewet op Urk te vertellen. Natuurlijk kunnen gasten zich ook laten vereeuwigen in de traditionele Urker kledij en bovendien hun kennis over Urk testen tijdens de Urker e-Quiz met culinaire prijs.

Het podium biedt plaats aan boeiende Verhalenvertellers uit Urk en de Noordoostpolder en vanaf die plek is er ook volop live muziek van eigen bodem te horen. Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. Zij kunnen zich vermaken op de Bungee Trampoline, in de Aqua Bubbels op het water, op het zandstrandje of bij de schminker.

Urker VIS Food Festival

Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op vrijdag 15 juni 2018 van 17.00 tot 23.00 uur en zaterdag 16 juni 2018 van 12.00 tot 18.00 uur op de Dormakade op Urk. De entree is gratis, er wordt gewerkt met munten voor de verkoop van food, dranken en activiteiten. Meer informatie over het festival is te vinden op www.visfoodfestival.nl.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *