Nieuws
Ocean Stewardship Fund

69 procent van de Nederlanders gelooft dat het welzijn van vissen beter beschermd moet worden. Deze groep is ook bereid om zo’n 20 procent meer te betalen voor vis met een beter leven. Dit is de conclusie van het opinie-onderzoek dat Compassion in World Farming Nederland (CIWF) met Eurogroup for Animals uitvoerde in negen Europese landen.

De meerderheid van de ondervraagden (72 procent) vindt dat het welzijn van vissen evenveel bescherming verdient als dat van andere dieren. Volgens CIWF is dat nu niet het geval. “Zo bestaan er geen aparte welzijnsregels voor vissen en hoeven ze (op de paling na) niet verdoofd te worden tijdens de slacht”, aldus CIWF.

Samen met de Dierenbescherming en de Vissenbescherming heeft het CIWF een brief geschreven naar de overheid. Hiermee roepen ze de minister op om welzijnsregels voor vissen op te stellen en de verdoofde slacht verplicht te maken.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *