Evenementen

Vissersplaatsen vieren de vis in september

Foto: Anne Reitsma, Wereldhavendagen

Veel vissersplaatsen organiseren jaarlijks evenementen waarbij vis en de visserij centraal staat. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk is er heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen voor de maand september op een rijtje.

Visserijdagen Harlingen – 29 augustus-1 september

De Friese Havenstad Haringen viert van 29 augustus tot en met 1 september de Visserijdagen. Vier dagen lang muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. Op zaterdag 1 september houdt de Visserijhaven open dag met verse vis, een vistafel, en een bassin met modelschepen. Tegelijkertijd vindt de Rommelhaven-manifestatie plaats met historische schepen en paling roken. Op zaterdag is ook de vlootschouw.

Visserijdag Spakenburg – 1 september

Jaarlijks organiseert De Bruine Vloot Spakenburg op de eerste zaterdag van september de Visserijdag. Bezoekers kunnen op 1 september de sfeer proeven van de ooit zo levendige visserijcultuur in dit voormalige Zuiderzeedorp. Het thema van de 31e Visserijdag is ‘Toen was geluk heel gewoon’.

De week van de Goereese Vis – 31 augustus t/m 8 september

Het jaarlijkse evenement De Week van de Goereese Vis staat in het teken van culinair en cultureel genieten van vis op je bord tot visserij gerelateerde activiteiten op Goeree-Overflakkee voor het hele gezin. Ontdek de moderne vissersvloot, de haven en visafslag in Stellendam. Ontmoet de vissers en proef de lokale lekkernijen uit de zee.

Wereldhavendagen Rotterdam – 7,8 en 9 september

Ieder eerste weekend van september kunnen bezoekers de haven van Rotterdam bekijken tijdens de Wereldhaven Dagen. Dit jaar is het thema Energize. Bezoekers maken kennis met innovaties, kunnen schepen bezoeken en demonstraties op het water en op het land bekijken. Ook dit jaar kunnen mensen op excursie de haven in en op plaatsen komen waar ze anders nooit komen. 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *