Evenementen

Nederland wint PalingbokAAL

De culinaire interland tussen Nederland en België om de eerste PalingbokAAL, op 17 september tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam, is een nipte overwinning voor het Nederlandse team geworden. SVH Meesterkok en Paling-Patron Michel van der Kroft (van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, Harderwijk) gaf de doorslag met een consommé van gerookte paling, haringkuit, gebrande makreel, gepocheerde kweepeer en bloemkool. Opdracht was het bereiden van drie amuses en drie gerechten met duurzame paling met Eal Stewardship Fund-keurmerk. De wedstrijd wasgeorganiseerd door Gastropedia , Euro Toques en Stichting Dupan.

Felix Wilbrink

De culinaire vakjury stond onder leiding van Telegraaf-journalist Felix Wilbrink. De jury was enthousiast over de consommé, getrokken van het vel en de graten van de gerookte paling. “Heel duurzaam”, aldus Van der Kroft die samen met Marco van der Wijngaard (’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht) en Reinaud Kloprogge (La Rive, Amsterdam) het Nederlandse koksteam vormde. Voor België traden Jo Grootaers (Altermezzo, Tongeren), Nils Delvaux (Café d’O, Sint Amands) en Dennis Broeckx (Under The Palmtrees, Antwerpen) aan.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *