Evenementen

Seafood Parade strijkt neer in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel, daar ging het om bij de Seafood Parade, het mini foodtruck festival van de Good Fish Foundation (GFF), samensteller van de VISwijzer. Het festival streek op zondag 16 september neer in Amsterdam bij de Landmarkt. En of er vis gegeten werd! Van haring pepesan tot schar kibbeling, van oesters tot zeewier hapjes, er werd volop gesmuld van duurzame vis. Allemaal vis die in het groen staat op de VISwijzer of ASC- of MSC gecertificeerd is.

Kookdemonstraties

Naast dat er lekker gegeten en gedronken werd kponden bezoekers inspiratie en kennis opdoen bij kookdemonstraties van chef-kok John Spruit, Kim Willemsen en niemand minder dan Freddy Tratlehner aka Vjeze Fur. Na de kookdemo met tagliatelle met kokkels door Freddy, waren de kokkels bij de Landmarkt dan ook meteen uitverkocht. Voor de kinderen waren er hangmatten, kinderspellen en er was een een  workshop garnalen pellen. Zelfs voor de aanwezige honden waren er vis snacks van Fisky Petfood. De dieren waren dolenthousiast over deze traktaties.

Bliksemcolleges GFF en MSC

Naast al het genieten en vertier was er ook ruimte voor serieuzere gesprekken en stelde belangstellende vragen over zaken als sliptong en luisterde naar bliksemcolleges van Christine Absil van de GFF en Anne Floor van Dalfsen van MSC. Hierdoor werd het ook nog een  leerzame middag waar jong en oud toch ook aan het genieten waren.

Volgend jaar op 8 juni pakt de Good Fish Foundation weer uit met een festival, dan de Seafood Parade op Wereld Oceanen Dag.
(Foto’s: Stephanie Boonstra)

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *