Evenementen

Week van de Goereese vis gestart

Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee

Deze week is het de Week van de Goereese vis. Afgelopen vrijdag werden in Stellendam de eerste garnalen aangevoerd, hetgeen de aftrap van het evenement betekende. De garnalenvisser in de haven beantwoordde vragen van het publiek over deze lekkernij, die ook opgenomen is in de Ark van de Smaak. De verse vis waarvoor de Goereese vissers wekelijks naar zee gaan is nu op haar best. Ook de Stellendamse garnaal laat zich zien en vangen.

Tijdens de week zijn er diverse activiteiten:

  • De bewoners van zorgcentrum De Vliedberg pellen traditiegetrouw Stellendamse garnalen en vertellen hun verhalen. (oud) vissers boeten en breien visnetten. Dinsdag 4 september vanaf 13 uur bij De Vliedberg, Vliedberglaan 100 in Ouddorp: Tel. 0187 685500
  • Beleef de visserij in al facetten op elke vrijdagochtend tijdens de rondleiding in de visafslag. Meer informatie: www.vvvgoeree-overflakkee.nl
  • Bezoek zeker de bijzondere expositie ‘Goereese vissers met oorringen’ in het Torenmuseum in Goedereede en ontdek de vele verhalen achter het dragen van schitterend versierde gouden ringen. Ook worden zeer oude oorringen gedragen door vissers uit de streken Zeeland, Vlaardingen, Katwijk en Urk tentoongesteld en een unieke collectie opgeviste vondsten/botten uit de Noordzee uit prehistorische tijden van visser Kommer Tanis uit Goedereede-Havenhoofd. Neem contact op met de voorzitter André Kastelein voor een afspraak of kijk op de website voor de openingstijden:  www.torenmuseum.nl 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *