Nieuws

De Koningshof Party & Events op Urk staat vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober in het teken van het Holland Fisheries Event. Bij de opening op vrijdagmorgen sprak de organisatie bij monde van Klaas Jelle Koffeman optimistische woorden over de beurs. De beursvloer was uitverkocht en 20 procent groter dan de vorige editie in 2016. Ook de belangstelling uit het buitenland is gegroeid, met exposanten uit België, Denemarken, Noorwegen en Spanje.

‘Pulsdossier is emotie’

Voor de officiële opening was CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uitgenodigd. In een passievol betoog nam ze de aanwezigen mee in haar inzet in het Europees Parlement voor de belangen van de visserij. Vooral voor de pulsvisserij zet ze zich in. ‘Het is een emotie dossier. Rutte hadden het beter moeten uitleggen aan Macron. Blijf af van de Nederlandse visserijvloot. Nu is er geluisterd naar enkele Franse vissers. Ik heb me moeten verdedigen ten opzicht van mijn eigen land.” Schreijer vroeg  tijd om de zaak van de pulsvisserij te regelen. “Geef ons drie jaar om het in de sector te onderzoeken en dan voor de volle 100 procent te regelen. Dat is beter dan nu direct met minder genoegen te nemen. We gaan ons inzetten om de huidige vergunningen te verlengen.” Na haar inleiding werd door het luiden van de bel de beurs officieel geopend.

Exposanten uit visserij- en maritieme sector

De exposanten en bezoekers komen vooral uit de maritieme en visserijbranche. Het aanbod is heel gevarieerd, van weegapparatuur voor schepen (Penko), droogsystemen van Pronomar, de grote snijmachines van Scanvaegt tot Werck-post, een uitzendbureau voor de zeevisserij en accountantskantoor Profinis. Ook visserijorganisaties zijn present: de Vissersbond, EMK voor een schone zee en de gemeente Urk zelf, die haar plannen voor de buitendijkse haven laat zien. Hoofdsponsor Flynth heeft een grote stand en geef een lezing over het nieuwe MDV schip dat in aanbouw is. Pefa, vooral bekend van de online visveiling heeft eLog ontwikkeld, een verlengstuk van het logboek van de schepen, waarop via een website is in te loggen, dus ookm op telefoon en computer thuis.
De beurs is zaterdag 6 oktober  nog van 09.00 tot 15.00 uur geopend bij De Konigshof Party & Event op Urk.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *