Nieuws
Profish

Parlevliet & Van der Plas (PP Groep) heeft een belang in Profish Food verworven. Het Gelderse bedrijf kampt financiële problemen. Samen met de aandeelhouders van Profish geeft de PP-groep een kapitaalinjectie aan het bedrijf. De hoogte van de investering is niet bekend gemaakt. Dat meldt het Financieel Dagblad.

Vanaf 1 januari 2019 vormt Profish samen met garnalenbedrijf Heiploeg, wat al deel uitmaakt van de PP-groep, een nieuwe joint venture. Beide bedrijven hebben veel afnemers in Nederland en Duitsland. Door samen te werken verwacht Profish goedkoper te kunnen inkopen en meer zekerheid te krijgen over de aanvoer van grondstoffen. In 2017 had het bedrijf hier problemen mee, blijkt uit het jaarverslag.

Profish

Profish levert voorverpakte vis aan de regionale supermarkten van inkoopcombinatie Superunie en aan horecabedrijven. Van oudsher stort het zich op de directe verwerking van vis, met name zalm, kabeljauw en garnalen. Hiervan staan de marges sterk onder druk. Het bedrijf is zich daarom meer gaan richten op de productie van gemaksvoeding op basis van vis. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer 100 miljoen euro. Bij de onderneming werken 350 mensen van wie er 200 in vaste dienst zijn.

Parlevliet & Van der Plas

Parlevliet & Van der Plas is het grootste visconcern van Nederland. Het bedrijf heeft een vloot van tientallen trawlers die vissen op onder andere horsmakreel, kabeljauw en tonijn. De afgelopen kocht de PP Groep regelmatig branchegenoten met financiële of opvolgingsproblemen. In 2014 kocht het bedrijf het failliete Heiploeg en nam later ook een Franse tonijnvisser over. Begin dit jaar werd Deutsche See aangekocht.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *