Handel
Seafood Arijs
Foto: Henk Riswick

Afhaalcenter Seafood Arijs Cash & Carry in het Vlaamse Herentals is een van de grootste viszaken in België. In deze winkel annex groothandel komen zowel particulieren als horecamensen. Iedereen die op zoek is naar een kwalitatief mooi én betaalbaar product uit de zeven wereldzeeën, kan terecht in het winkelgedeelte van het bedrijf, betoogt Jolien Arijs, die samen met haar vader Walter Arijs, aan het roer staat.

Afhaalcenter Seafood Arijs Cash & Carry

Klanten hebben wel een toegangspasje nodig om binnen te komen. Dit biedt volgens Jolien meerdere voordelen, ook voor de klant. “Het is nog nooit gebeurd gelukkig, maar stel dat een fabrikant een bepaald product moet terughalen. Dan kunnen wij aan de hand van het pasje zien welke klanten wij moeten benaderen. Zo ben je er snel bij,” vertelt ze.

Groot assortiment

De grote zaak herbergt een uitgebreid assortiment. Allerlei vis en schaal- en schelpdieren uit alle delen van de wereld, zowel vers, diepvries, gerookt of in blik. Maar er wordt niet alleen vis verkocht. “Wij bieden alles aan wat bij vis, schaal- en schelpdieren past. Dat varieert van ingrediënten die je los of als pakket kunt kopen, tot gerechten die onze koks bereiden in de keukens aan de andere kant van de winkel. Gekoelde en gerookte producten, blikken, kruiden, specerijen en marinades, noem maar op” vertelt Jolien. Maar denk ook aan wijn, pannen, messen, enzovoorts.

Kansen en mogelijkheden

Dagelijks bezoeken drie- tot vijfhonderd betalende klanten de winkel. Een verklaring voor de groei is de gedrevenheid van de familie Arijs. Volgens Walter onderscheiden ze zich door kwaliteit. Hij denkt in kansen en mogelijkheden. “Ik probeer in de schoenen van onze klanten te staan. Zo ben ik ooit op het idee van de mosselautomaten gekomen, zo werk ik rond kerst met de slager samen, en zo ligt er nog een aantal mooie ideeën in de week” besluit Walter.

Meer weten over Walter en Jolien Arijs en hun winkel/groothandel Afhaalcenter Seafood Arijs Cash & Carry? Lees dan het complete artikel in Vismagazine 7-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *