Handel

De Bretonse haringverkoopster

haring in bretagne

Krista Quik woont al 26 jaar in Zuid-Bretagne in Frankrijk en heeft een droom. De Fransman kennis te laten maken met de heerlijke Hollandse haring. Ze wil vanaf begin 2019 met een rijdende winkel op markten en festivals in Bretagne het Hollandse maatje en gerookte vissoorten verkopen. Om deze droom waar te maken is ze een crowdfunding gestart.

Hollandse Nieuwe in Bretagne

Om de Fransman aan de haring te krijgen moet ze haar aanbod wel een beetje aanpassen op de Franse cultuur. Krista: “Het typische harinkje happen aan de staart, staand aan de marktkraam, daar kan ik niet mee aankomen in Bretagne. De haring en andere vissoorten ga ik als gerecht aanbieden met gevarieerde salades of als borrelhapje. In plaats van bijvoorbeeld de zoete augurk zal ik er zeekraal bij serveren. De haring krijgt zijn kans in de zeer populaire hamburger.”

haring in bretagneZe vervolgt: “Het is een grote uitdaging waarbij uw hulp en steun van harte welkom is. Vindt u dit een leuk project? Dan kunt u daar aan bij dragen via de crowdfundingsactie. Dit heeft voor mij een dubbele functie. Natuurlijk is een financiële bijdrage, hoe klein ook, altijd welkom maar door u hiervoor in te schrijven, betuigt u dat u het een leuk en goed project vindt.”

Crowdfunding O’Salee

De doelstelling is €6.000. Met dat geld wil ze een marktwagen kopen. Deze wagen is ingericht met koel- en vriesapparatuur en voorzien van rvs-aanrecht en keukenapparatuur. Er is ook water aan- en afvoer voor een optimale hygiëne.

Krista: “Tips of andere ideeën die mij kunnen helpen zijn altijd welkom. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met mij op via de mail : osalee@orange.fr of bekijk mijn facebookpagina.” Een bedrijfsnaam,  O’Salee – spécialités de la mer du nord, en een logo heeft ze al. Nu nog het geld!

Wilt u Krista steunen? Ga dan naar haar crowdfunding.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *