Nieuws

Met een tocht over de Zeeuwse wateren bij Stellendam werd op de garnalenkotter GO58 van Koos de Visser gevierd dat de Hollandse garnaal één jaar MSC-gecertificeerd is. Sinds december 2017 is 98 procent van de Nederlandse garnalenvloot en aanvoer MSC-gecertificeerd. De meeste ‘Nederlandse’ garnalen gaan naar België; die interesse was dan ook merkbaar toen de eerste garnalen uit de kookketel kwamen. Iedereen stond te smullen van de verse garnaaltjes en de boottocht leverde uiteindelijk ook volop aandacht voor de Hollandse garnaal op in de media van onze zuiderburen.

Dat garnaal in vele opzichten ‘de kleine smaakmaker’ is,  liet MSC zien in de campagne van het afgelopen jaar. Meer hierover op:  www.msc.org/nl/wat-kun-jij-doen/koken-met-msc-vis. Ook de garnalencampagne van het Nederlands Visbureau zette in op een breed scala aan recepten. Zo bestaan er vele variaties op de klassieke garnalencocktail. De Belgische recepten staan op  www.msc.org/be/noordzeegarnalen .

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *