Nieuws

Vette vis geeft kinderen met astma meer lucht

vette vis

Kinderen met astma hebben baat bij de consumptie van vette vis, zoals zalm en forel. Dat blijkt uit onderzoek van de La Trobe University in Melbourne. Volgens de onderzoekers verbeterde de longfunctie van kinderen die twee keer per week verse vis aten in combinatie met een gezond mediterraans dieet ten opzichte van kinderen die een normaal dieet volgden. Dat staat te lezen op Knack.

Hoofdonderzoeker Maria Papamichael: “We weten al dat een dieet met veel vet, suiker en zout invloed heeft op de ontwikkeling en progressie van astma bij kinderen. Nu hebben we bewijs dat het ook mogelijk is invloed uit te oefenen op astmasymptomen via gezonde voeding.”

De vele omega-3-vetten in de vis werken ontstekingsremmend. Bij kinderen met astma die twee keer in de week vis te eten kan de ontsteking in de longen sterk verminderen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 64 kinderen uit Athene in de leeftijd van vijf tot twaalf met milde astma-symptomen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *