Nieuws

Worldfisheriesday op 21 november

Worldfisheriesday (Wereld Visserij Dag) is ook dit jaar weer gevierd, op 21 november over de hele wereld. Vissersgemeenschappen houden  workshops, openbare bijeenkomsten, culturele programma’s, drama’s, tentoonstellingen, muziekshows en demonstraties om het belang van het behoud van de wereldvisserij te benadrukken. De dag helpt bij het benadrukken van het cruciale belang voor mensenlevens, van water en de levens die het onderhoudt, zowel in als uit het water.

Voedselbron

Vis vormt een belangrijk onderdeel van het dieet van mensen over de hele wereld, met name degenen die in de buurt van rivieren, kusten en andere waterlichamen leven. Een aantal traditionele samenlevingen en gemeenschappen leven van de visserij. Dit is de reden waarom een ​​meerderheid van menselijke nederzettingen, of het nu kleine dorpen of megasteden zijn, zich in de nabijheid van water bevindt. Naast het belang van water voor overleving en als transportmiddel, is het ook een belangrijke bron van vis en aquatische eiwitten.

In Nederland zijn er niet veel specifieke activiteiten rond deze dag, maar  LNV-minister Carola Schouten plaatste wel een tweet in het kader van deze dag.:

Bijlage

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *