Evenementen

Van fish tot food in Scheveningen

Voor 2019 heeft de stichting Noordzeevis uit Scheveningen verschillende doelen bepaald om meer Noordzeevis op de kaart bij de horeca te krijgen. Dat werd verteld tijdens een communitybijeenkomst bij SVO in Rijswijk. In 2019 staan vier bijeenkomsten op de agenda, het ontwikkelen van een poster met Noordzeevis voor strandtenten en visdetaillisten, een vertaling van het boek in het Duits en het uitreiken van een “Noordzeevis award” aan Scheveningse en Haagse horeca. Ook werd teruggeblikt op 2018, met als hoogtepunten de stijging van het aanbod Noordzeevis op Scheveningse strandpaviljoens, de komst van 20 nieuwe ambassadeurs en de publicatie van het eerste Noordzeevis uit Scheveningen boek.

Feest aan Zee

In het kader van Feest aan Zee, Scheveningen 200 jaar badplaats, lag bij de bijeenkomst de nadruk op de bereiding; van fish tot food van Noordzeevis. De bijeenkomst vond plaats bij SVO Rijswijk. Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO vakopleiding food gaf een korte presentatie. Tevens waren er een workshop vis fileren onder leiding van Nico Waasdorp, een workshop paella maken van Noordzeevis door Juan Delgado. En een workshop koken met Noordzeevis door Ingrid Linsen en haar koks in opleiding. Na de workshops kregen de deelnemers de gefileerde en bereide vis mee naar huis.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *