Nieuws

Garnalenvisser organiseert actie voor voedselbank

garnalen

Ook dit jaar zet garnalenvisser Peter Schootstra van de TS 6 zich weer in voor het goede doel. “Rond de Kerstdagen probeer ik een mooi bedrag in te zamelen voor de voedselbank in de gemeente Tytsjerksteradiel, waar ik woon. Dit doe ik door voor een willekeurig bedrag een zakje (van circa 1 kg) vers gevangen garnalen te verkopen”, vertelt hij aan Visserijnieuws.

Schootstra startte zes jaar geleden met de actie. Na zijn deelname aan Alpe d’HuZes wilde hij zijn sponsors bedanken met een zak garnalen. De sponsors wilden de garnalen niet kostenloos aannemen en Schootstra moest er een goed doel voor zoeken. Dat werd de voedselbank in Tytsjerksteradiel. Sindsdien kunnen mensen aan het einde van het jaar bij Schootstra een kilozak ongepelde garnalen kopen, inclusief een workshop garnalenpellen.

Kerstactie

Vorig jaar kreeg de actie een extra impuls toen een collega van Schootstra met het idee kwam om per kotter een kist garnalen te laten veilen voor de actie.  De TS 2, TS 6, TS 9, TS 10, ST 20, ST 22, ST 24, ST 25, ST 27, HA 4, HA 13, HA 31, HA 40, HA 41, HA 44, WON 50, WON 77, WR 8, ZK 17 en de UQ17 doneerden een kistje. Visveiling Urk rondde het bedrag af naar 3.000 euro en Visserijbedrijf de Rousant bv doneerde 300 euro. De teller van de kerstactie bleef uiteindelijk staan op 7.000 euro.

Ook dit jaar loopt de actie goed. De eerste bestellingen zijn binnen en een paar kotters hebben toegezegd één of twee kisten garnalen te sponsoren. Kotters/collega’s die de actie willen steunen kunnen contact opnemen met Peter Schootstra. De actie is ook te volgen via Schootstra’s Facebook en Twitter

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *