Nieuws

Promotie Noordzeevis uit IJmuiden

Noordzeevis uit IJmuiden

De IJmuidense vissector heeft de afgelopen maanden overlegd hoe de in IJmuiden aangelande verse vis gepromoot kan worden. Het resultaat is de Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden. Deze stichting gaat zich samen met plaatselijke ambassadeurs inzetten om deze vis op de kaart te zetten. Dat meldt de IJmuider Courant.

Hollandse Visveiling IJmuiden

De Hollandse Visveiling IJmuiden is na Urk de grootste visveiling van Nederland. Toch zijn deze veiling en de IJmuidense haven onbekend bij veel mensen van buiten IJmuiden. Een groot deel van de Noordzeevis wordt direct geëxporteerd naar het buitenland. Samen met het Nederlands Visbureau wil de IJmuidense vissector meer aandacht voor de duurzame Noordzeevis generen. Om dit te realiseren is de Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden opgericht.

Noordzeevis uit IJmuiden

Deze stichting gaat vis uit de Noordzee, zoals griet, makreel, schol, tarbot, tong en wijting, onder de aandacht brengen van ondernemers in de handel, horeca en bij consumenten. De eerste community-bijeenkomsten met regionale ondernemers en stakeholders uit de regio IJmuiden hebben inmiddels plaatsgevonden op uitnodiging van het Nederlands Visbureau.

Ook de IJmuider Courant draagt bij aan de promotie van de Noordzeevis uit IJmuiden. Op de website van de krant start een reeks verhalen over de vissector in IJmuiden.

Noordzeevis uit…

Met het initiatief “Noordzeevis uit…” willen ondernemers en  andere stakeholders uit visgemeenten uit Nederland streekproducten uit onze Noordzee op de kaart te zetten. Dit initiatief begon in Scheveningen. Het is de bedoeling dat dit initiatief de komende jaren ook navolging krijgen in andere plaatsen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *