Nieuws

The Can Bar serveert vis uit blik

blik

Bij eten uit blik denken de meeste Nederlanders niet aan lekkere snacks. Volgens de eigenaren van nieuw restaurant ‘The Can Bar’ in Amsterdam moet hier verandering in komen.

Het restaurant in de Utrechtsestraat verkoopt vis uit blik als bijzondere snack. “Het is niet meer genoeg om alleen gefrituurde snacks te hebben en het is nodig de klant kennis te laten maken met iets bijzonders”, zegt Aad Beuqi, mede-eigenaar van The Can Bar tegen het AD. Spaanse en Portugese barretjes die conservas als delicatessen in kleurrijke blikjes verkopen, inspireerden Beuqi en zijn zakenpartner Onno van Grondelle om dit concept naar Nederland te halen.

Blikvangers

“The Can Bar is een bar waar kleine gerechtjes geserveerd worden, met name visconserven van gerenommeerde Portugese bedrijven. Dit alles in een modern-warm vormgegeven interieur met smaakvolle Portugese details, waarbij de blikjes de letterlijke blikvangers zijn. Visconserven hebben diverse gezondheidsvoordelen. De sardines bijvoorbeeld zitten vol met omega 3, vitamines (B12 en D) en calcium. Ook bevatten ze geen suikers én het is minstens zo lekker als vers.”, aldus Van Grondelle tegen Colourful Rebel.

Goedkoop

De hoge voedingswaarden zijn niet het enige voordeel aan de snacks in blik. Ook is het goedkoop: gemiddeld kosten de snacks 5,50 euro. Ook hebben de producten een korte bereidingstijd. Binnen vijf minuten staat alles op tafel.

Sportcafé

Voorheen zat op deze plek in de Utrechtsestraat café The Cuban. Het restaurant dient alleen tijdens de wedstrijden van Ajax nog als sportcafé.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *