Bedrijfsnieuws
Bien Cuit

Bien Cuit heeft een 100 procent belang genomen in Florigo, De Kuiper en Hegro. De nieuwe onderneming, gevestigd in Woerden, wordt hiermee een van de grotere aanbieders van Horeca Frying Equipment in Nederland, België en Engeland.

Bien Cuit

Voor de klanten van de drie bedrijven verandert er in eerste instantie niets. De drie merken blijven onafhankelijk in de markt opereren en blijven werken met de huidige medewerkers. Bien Cuit gelooft dat de merken elkaar aanvullen op het gebied van het productassortiment. De gemeenschappelijke focus is kwaliteit. Het bedrijf verwacht dat door “het bundelen van kennis en ervaring de innovatieve kracht toeneemt waardoor de klanten nog betere oplossingen aangeboden kunnen worden.”

Organisatie

Leo Huibregtse en Ernst van Raalte gaan leiding geven aan de nieuwe organisatie. Leo heeft al diverse technische, service georiënteerde bedrijven geleid en gaat de functie van algemeen directeur vervullen. Ernst wordt verantwoordelijk voor Productie en Logistiek. Hij heeft in deze functie al de nodige ervaring opgedaan bij diverse grote technologiebedrijven. Ad, Ries en Floor Goes van Florigo, Co Verlaan en Hendrik Jan Kamphof van De Kuiper en Martijn van Ramselaar en Sebastiaan Pouw van Hegro blijven op hun post.

Bien Cuit heeft als belangrijkste doelstelling ‘best-in-class’ te zijn dus premium kwaliteit en flexibiliteit in het samenstellen van de frituurinstallaties met de nadruk op een hoog serviceniveau. In België zullen de merken als vanouds exclusief verdeeld blijven over de dealers. De Meester Horeca blijft exclusief dealer van De Kuiper en Nys exclusief voor Florigo en Hegro.

Florigo Frying Equipment BV

Floris Goes sr. richtte in 1951 Florigo op. Het bedrijf is de grondlegger van de frituurbakwand zoals we die nu kennen. Florigo heeft een breed en internationaal leveringsprogramma met onder andere frituurketels met ingebouwde, automatische vet/olie besparende filtersystemen, Au Bain Maries, bakplaten, gaskomforen, magnetrons, koel – en warmhoud ruimtes voor snacks.

De Kuiper Horeca Bedrijfsapparatuur BV

De Kuiper bedient al 47 jaar kleine tot middelgrote klanten in Nederland en België. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerp, de productie, de handel, het onderhoud en reparatie van frituurovens, visbakovens, vaatwasmachines, professionele keukenapparatuur en afzuiginstallaties. In 2009 ontwikkelde het bedrijf de ORANDA hoogrendement frituuroven.

Hegro Holland BV

Hegro Holland bestaat al 38 jaar en heeft met name een sterke positie opgebouwd in België. Internationaal is het bedrijf vooral bekend van de mobiele toepassingen zoals foodtrucks. Hegro levert frituurinstallaties en maatwerk RVS apparatuur voor de Horeca. Het bedrijf had in 1998 als eerste een energiezuinige hoog rendement frituuroven.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *