Evenementen

Horecava 2019 van start

Horecava 2019

Vandaag, 7 januari start de 63e editie van de Horecava. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. De Horecava 2019 heeft een beursoppervlakte van 12.000m2 met de laatste trends en innovaties. Daarnaast zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. Meer dan 250 nieuwe producten en diensten zijn te proeven, te ruiken en te zien. De Horecava vindt plaats van 7 tot en met 10 januari in de Rai in Amsterdam.

Horecava 2019

Op de Horecava presenteren meer dan 700 bedrijven zich in de segmenten bakkerij, dranken, dienstverlening, fastservice, grootkeuken, inrichting en inventaris, koffie thee en cacao en Food. Nieuw is het segment Food mobility. Hier presenteren aanbieders oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken en maaltijdbezorging. Ook zijn er verschillende demonstraties.

Natuurlijk is er ook aandacht voor vis op de Horecava. Vishandel Ruudhaan en ATL Seafood staan op de beurs. De Startup BISQ Seafood staat in het Innovation Lab. Er zijn verschillende  horecagroothandels zoals Driessen Food, en ook de bekende kruidenspecialist Verstegen Spices & sauces is van de partij.

Horecava Innovation Awards

Bezoekers kunnen weer een kijkje nemen in het InnovatieLAB. Hier presenteren Start-ups de nieuwste trends en innovaties. Op de eerste dag van de beurs wordt de Horecava Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Dit jaar wint Deliverect de overall award. Deliverect integreert verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS (point of sale). Vorig jaar ging deze prijs naar Kingfish Zeeland voor de kweekvis Pure Pacific Yellowtail. De categorie Food werd gewonnen door de Amster-Damhertenrookworst.

Horecava Street Takeover

Dit jaar beperkt de Horecava zich niet tot de RAI, maar trekt ook Amsterdam in. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat vindt op 7, 8 en 9 januari de Horeca Street Takeover plaats. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan de horeca in deze straat, die volledig in teken staat van de Horecava. Luuk Scholte, Food Group Director Horecava: “De Street Takeover is dé plek om na de Horecava bij elkaar te komen. Het biedt voor zowel exposant als bezoeker gelegenheid om het netwerken ook na de beurs op gezellige en ongedwongen wijze voort te zetten.”

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *