Nieuws
Jaaroverzicht

Wie waren er actief in 2018 op gebied van overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies? Vismagazine heeft een overzicht van de berichten op de site voor u samengesteld.

JANUARI

Dertien Nederlandse mkb’ers bundelden hun krachten bij de ontwikkeling van innovatieve plantaardig-eiwit applicaties. De samenwerking is mogelijk dankzij het tweejarige Innovatie Prestatie Contract (IPC) ‘Transitie naar Plantaardige Eiwitten’.

https://www.vismagazine.nl/2018/01/the-protein-cluster-start-ipc-project-plantaardige-eiwitten/

Slob Koudetechniek en Vink Koeltechniek zijn per 1 januari 2018 gefuseerd. De bedrijven zien veel overeenkomsten in hun waarden en werkwijzen.

https://www.vismagazine.nl/2018/01/fusie-slob-koudetechniek-en-vink-koeltechniek/

Het Woerdense bedrijf Multivac wilde slimmere verpakkingen ontwerpen die minder grondstoffen verbruiken. Daarvoor werkte het bedrijf samen met Bio4pack, een bedrijf dat biologisch afbreekbare verpakkingen maakt.

https://www.vismagazine.nl/2018/01/samenwerking-multivac-en-bio4pack/

FEBRUARI

De Good Fish Foundation en Green Key werkten in 2018 samen. Zij startten een gezamenlijke missie om de gecertificeerde Green Key accomodaties te helpen bij de keuze voor verantwoorde vis.

https://www.vismagazine.nl/2018/02/good-fish-foundation-en-green-key-gaan-samenwerken/

Internationale kruiden- en specerijenproducent koninklijk Euroma nam Intertaste over.

https://www.vismagazine.nl/2018/02/euroma-neemt-intertaste-definitief/

APRIL

Zalmrokerij H. van Wijnen B.V. uit Krimpen aan de IJssel werkt samen met de investeringsmaatschappij Nimbus. Op deze wijze wil H. van Wijnen verdere groei mogelijk maken. Marktlink Fusies & Overnames begeleidde het gehele proces van de transactie namens de zalmroker.

https://www.vismagazine.nl/2018/04/zalmrokerij-h-wijnen-werkt-samen-investeringsmaatschappij-nimbus/

JUNI

Auctio, met BVA Auctions als bekendste label, en Troostwijk Auctions & Valuations zijn in 2018 gefuseerd. De online veilighuizen gingen verder onder de naam TBAuctions. Door de fusie vormen Auctio en Troostwijk het grootste online veilingplatform van Europa.

https://www.vismagazine.nl/2018/06/fusie-online-veilinghuizen-troostwijk-en-bva-auctions/

De aandeelhouders van Foppen Groep B.V. te Harderwijk en Klaas Puul Beheer B.V. te Volendam zijn gefuseerd. Foppen en Klaas Puul zijn gerenommeerde bedrijven in de verwerking van zalm en garnalen. De familiebedrijven hebben een lange geschiedenis in de voedselverwerkingsindustrie.

https://www.vismagazine.nl/2018/06/foppen-en-klaas-puul-fuseren/

JULI

Ongediertebestrijder Rentokil Pest Control maakte 3 juli de overname van Van Loon & Zonen bekend. Met de overname versterkt Rentokil de positie op de markt van ongediertepreventie en -bestrijding.

https://www.vismagazine.nl/2018/07/rentokil-pest-control-neemt-van-loon-zonen-over/

Softwareleverancier SyncForce en PS in foodservice, een centrale databank met productinformatie. sloten een strategische partnerovereenkomst. Door deze samenwerking konden voedselfabrikanten, die zijn aangesloten bij PS in foodservice, hun productdata eenvoudig en vooraf gevalideerd delen met GS1.

https://www.vismagazine.nl/2018/07/samenwerking-syncforce-en-ps-in-foodservice/

Emondt nam KMI Apeldoorn over, na het verhuizen naar een nieuw pand.

https://www.vismagazine.nl/2018/07/emondt-en-kmi-bundelen-kennis-en-werkveld/

AUGUSTUS

Zeevishandel Mercuur nam alle aandelen van het Belgische visbedrijf Fox Holdings over. Mercuur deed al jaren zaken met Fox Holdings, wat bestaat uit zeven visverwerkende bedrijven. Deze bedrijven zullen hun activiteiten zoveel mogelijk zelfstandig voortzetten.

https://www.vismagazine.nl/2018/08/overname-fox-holdings-zeevishandel-mercuur/

Jumbo nam het populaire voedings- en receptenplatform Smulweb over. De overname van Smulweb moest de “op klantgemak en foodbeleving gerichte strategie” van Jumbo een extra impuls geven.

https://www.vismagazine.nl/2018/08/jumbo-neemt-smulweb-over/

SEPTEMBER

Jacco Vonhof is met ingang van 4 september de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De Zwolse ondernemer moet MKB-Nederland weer ‘smoel gaan geven’ in Den Haag.
https://www.vismagazine.nl/2018/09/nieuwe-voorzitter-mkb-nederland-jacco-vonhof/

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *