Nieuws

Jaaroverzicht: prijswinnaars 2018

jaaroverzicht

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vismagazine helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wedstrijden en prijswinnaars.

JANUARI

Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte topvis van Kingfish Zeeland B.V uit Colijnsplaat/Kats, werd uitgeroepen tot overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2018.

https://www.vismagazine.nl/2018/01/yellowtail-overall-winnaar-horecava-innovation-award/

De winnaar van de Lekkerste Maaltijdsalade – ook tijdens Horecava – was Jeffrey Reijnen met zijn ‘Zilte Zoen’, een salade met makreel, zeewier, citroen, Hollandse bladsla, lolo verde en wakamesalade.

https://www.vismagazine.nl/2018/01/zilte-zoen-is-lekkerste-maaltijdsalade/

Voor de 30e keer werd er door de Belgische promotie-organisatie VLAM een ‘minder bekende’ vis uitgeroepen tot Vis van het Jaar: de zeeduivel.

https://www.vismagazine.nl/2018/02/belgen-kiezen-zeeduivel-als-vis-jaar-2018/

FEBRUARI

De prijs voor het Beste Vis Restaurant ging voor de derde keer in vier jaar tijd naar De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat.

https://www.vismagazine.nl/2018/02/kromme-watergang-is-beste-visrestaurant-nederland/

Stichting Dupan heeft Michel van der Kroft, Meesterkok bij 2-sterren-Restaurant ’t Nonnetje te Harderwijk, uitgeroepen tot Paling Patron van 2018.

https://www.vismagazine.nl/2018/02/michel-kroft-benoemd-tot-paling-patron-2108/

De Gouden Tavola’s werden weer uitgereikt in 2018. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Alle winnaars zijn in dit bericht te vinden.

https://www.vismagazine.nl/2018/02/uitreiking-gouden-tavola-2018/

MEI

Estée Strooker won de titel van de lekkerste garnalencocktail van Nederland voor haar Zilte garnalencocktail. De Marine Council Stewardship (MSC) organiseerde deze wedstrijd.

https://www.vismagazine.nl/2018/05/estee-strooker-wint-garnalencocktailwedstrijd/

JUNI

Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam won de eerste prijs tijdens de haringpresentatiewedstrijd tijdens de Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar in Haarzuilens.

https://www.vismagazine.nl/2018/06/peter-tol-winnaar-op-nationale-haringpartij/

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch waren in 2018 Mama Madina met haar glutenvrij zuurdesembrood van Madina Mamedova en Meike Schaling met haar ambachtelijke deeg Dough-to-go. Zij kregen beide de titel van ‘Lekkerste product van 2018’.

https://www.vismagazine.nl/2018/06/winnaars-van-de-amsterdam-food-pitch/

JULI

Het Zeeuwse restaurant De Kromme Watergang won 29 juni de QL Hering Berlin Gardener’s Award 2018.

https://www.vismagazine.nl/2018/07/kromme-watergang-wint-ql-hering-berlin-gardeners-award-2018/

SEPTEMBER

Hobbyroker Janpaul Heldoorn won 1 september het Nederlands Kampioenschap Palingroken. Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseerde het kampioenschap voor de 25e keer.

https://www.vismagazine.nl/2018/09/hobbyroker-wint-nederlands-kampioenschap-palingroken/

Het culinaire interland tussen Nederland en België om de eerste PalingbokAAL, op 17 september tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam, is door Nederland gewonnen.

https://www.vismagazine.nl/2018/09/nederland-wint-palingbokaal/

Joost Deurloo van restaurant BRU 17 uit Bruinisse werd in 2018 Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken. Hij nam het op tegen acht andere deelnemers.

https://www.vismagazine.nl/2018/09/joost-deurloo-wint-nk-oestersteken/

Uiteraard waren er in 2018 ook weer een aantal winnaars bij de nationale haringtest.

https://www.vismagazine.nl/2018/09/winnaars-nationale-haringtest-bekend/

OKTOBER

Peter Oreel van De Oesterij in Yerseke won op 8 oktober voor het tweede jaar op rij het Nederlands Kampioenschap Oestersteken.

https://www.vismagazine.nl/2018/10/peter-oreel-prolongeert-titel-nk-oestersteken/

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *