Nieuws

Jaco Zwaan heeft nieuwe bedrijfshal

Jaco Zwaan heeft nieuwe bedrijfshal

Visboer Jaco Zwaan verhuisde met zijn bedrijfspand van Spakenburg naar Nijverdal. Hij liet hier een nieuwe hal bouwen van 300 vierkante meter.

Zwaan opende zijn nieuwe bedrijfshal in Nijverdal begin 2017. De reden dat Zwaan zijn bedrijfspand van Spakenburg naar Nijverdal verhuisde was de afstand. “Ik heb daar drie markten in een straal van tien, vijftien kilometer. Voorheen moest ik iedere keer met een vrachtwagen vanuit Spakenburg naar het oosten. Dat is toch 120 kilometer. Nu rijd ik met een busje naar de bedrijfshal. Dus dat scheelt alleen al heel wat brandstof”, aldus Zwaan.

Oud en gedateerd

“Het oude pand was zestig jaar oud en gedateerd. Als je dan de koeling en vriezer moet vervangen, weet je niet wat je tegenkomt als je de vloer verhaalt. Dan kun je net zo goed nieuw bouwen. Daarbij is de grond in het oosten een stuk goedkoper.” Zwaan heeft nu alles onder één dak door de ruimte van het nieuwe bedrijfspand, er is nu een grote koel- en vriesruimte, een snijgedeelte en een ijsmachine. “Doordat we over een grote koel- en vriesruimte beschikken, kunnen we producten ook per pallet aan laten leveren. Dat scheelt voor de leveranciers ook nogal wat rijden.”, zegt Zwaan.

AD Haringtest

Zwaan won in 2018 de Nationale Haringtest van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Hij is blij met de afschaffing van de AD Haringtest: “Daar had ik ook nog nooit iemand van aan de kraam gezien, terwijl wij toch al heel wat jaren op de markt staan.”

Aandacht

Zwaan denkt dat zijn succes komt doordat hij zijn haring aandacht geeft. Ook neemt Zwaan zichzelf als maatstaf: “Welke haring zou ik zelf lekker vinden en kopen?”

Meer weten? Lees dan het complete artikel over Jaco Zwaan in Vismagazine 9-2018. Nog geen abonnee? Vraag hier twee gratis nummers aan.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *