Handel

Muijs Seafood gaat uitbreiden

Muijs Seafood

De visgroothandel Muijs Seafood gaat uitbreiden. Het bedrijf kocht hiervoor 2.820 m2 grond aan de Neerduist op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid in Bunschoten-Spakenburg. De plannen voor de nieuwbouw moeten nog uitgewerkt worden, maar er is al wel een planning. In de tweede helft van 2020 wil het bedrijf overgaan naar het nieuwe pand.

Nieuwbouw

In het nieuwe pand komen verwerkingsruimten, een afhaalwinkel, opslagruimte, diepvries en een orderpickruimte. Met de nieuwbouw maakt het bedrijf een grote moderniseringsslag. Het huidige pand aan de is verouderd en heeft maar in één verdieping. Het nieuwe pand krijgt twee verdiepingen. Wim Muijs ziet ook nog een ander voordeel. “De bewoners van de Zuidwenk hebben geen geluidsoverlast meer van ons”, zegt hij tegen Visserijnieuws.

Muijs Seafood

De visgroothandel werd in 2004 opgericht door Rutger Kooij. Nadat hij in 2016 emigreerde naar Canada, werd in 2017 de handelsnaam Rutger Kooij Zeevis B.V. gewijzigd in Muijs Seafood B.V. De huidige eigenaars Wim en Theo Muijs komen uit een echte vissersfamilie. Zij zijn de vierde generatie die zich bezig houden met de verkoop van vis. Er werken ongeveer 25 mensen bij het bedrijf.

Bron: Visserijnieuws

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *