Nieuws

“Samenwerken om een gemeenschappelijk belang te dienen”, is in één zin de toespraak van voorzitter Diek Parlevliet van het Nederlands Visbureau samen te vatten. Belanghebbenden in de vissector waren in groten getale naar Kasteel De Wittenburg in Wassenaar gekomen om het nieuwe jaar in te luiden. Parlevliet blikte kort terug op 2018 en kon een positief verhaal vertellen. Het gaat goed met de vissector en de visconsumptie. Maar we moeten nog meer vis op het bord krijgen bij de consument. Het Visbureau speelt daarbij een belangrijke rol, want alle schakels komen er samen. We moeten eensgezind opereren, dan kunnen we issues als de Brexit, het Europees visserijakkoord en de ruimte op zee goed aan.

Directeur Agnes Leewis benadrukte dat het eerste lustrum gevierd werd. Vijf jaar een onafhankelijk Nederlands Visbureau is een feit. “En we blijven activiteiten organiseren om vis te promoten, en dan met name Noordzeevis. De social media zullen daarin een belangrijke rol spelen. Om dat alles gestalte te geven zijn twee nieuwe medewerksters aangenomen: Tirza Koopmans en Remke Nehrstede, die beide enthousiast aan hun nieuwe baan begonnen zijn.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *