Nieuws
Open dag Wageningen Marine Research

Zaterdag 9 februari opent Wageningen Marine Research in IJmuiden de deuren om de visserijsector een kijkje te geven in de wereld van visserijonderzoek. Centraal staan vragen als: Hoe worden visbestanden in kaart gebracht en komen vangstadviezen tot stand? Op welke manier werken wetenschappers en vissers samen? Wat doen we aan onderzoek om bijvangst te verminderen?

Vijftien onderzoekers geven samen acht mini-sessies over visserij-onderzoek. Aan bod komen onder andere de praktijk van wetenschappelijk visserijadvies over een duurzaam beheer van de visserij op de Noordzee en de binnenwateren. Ook vertellen de onderzoekers over de gebruikte onderzoekstechnieken en -tools. De sessies zijn bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over visserijonderzoek.

Programma Volg de Vis

De volgende sessies staan op het programma:

  1. Bestandsschattingen en data-limited stocks – Ruben Verkempynck en Jurgen Batsleer
  2. Overleving en selectiviteit in de visserij – Pieke Molenaar en Edward Schram
  3. Inzicht in het visserijbeheer en verantwoordelijkheden -Marloes Kraan en Nathalie Steins
  4. Onderzoekssamenwerking door innovatieve projecten – Jimmy van Rijn en Josien Steenbergen
  5. Verzamelen visserijafhankelijke gegevens: discards en marktbemonstering – Harriët van Overzee en Yoeri van Es
  6. Diverse soorten vis; wat vangen we eigenlijk? – Michiel Dammers en Marcel de Vries
  7. Vismigratie: van glasaal in Nederland tot haaien rond Saba – Erwin Winter
  8. Visserijonafhankelijke gegevens verzamelen: plankton en otolieten – Ingeborg de Boois en Andre Dijkman Dulkes

Open dag Wageningen Marine Research

De open dag is gericht op vissers, leerlingen van visserijscholen en belanghebbenden zoals visserijorganisaties, beleidsmakers en natuurorganisaties. De open dag vindt plaats van zaterdag 9 februari van 10.00-15.00 uur in IJmuiden. Meer informatie over ‘Volg de vis’ en het aanmelden staat op de website van Wageningen University & Research.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *