Nieuws
Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich niet alleen in voor de promotie van vis uit de Noordzee. Ook helpt de stichting de jeugd van tweede divisieclub SVV Scheveningen. Dat meldt Dagblad 070.

Sponsors jeugdafdeling

De voetbalclub en de stichting gingen gezamenlijk op zoek naar sponsors voor de jeugdafdeling van SVV Scheveningen. Deze werden gevonden in Rederij Groen en W. van der Zwan. De twee Scheveningse bedrijven zijn beide actief in de visserij en zeevaart.

Voorzitter Matthijs den Heijer legt in De Scheveninger uit waarom Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zich inzet voor de jeugd van SVV Scheveningen: ““Noordzeevis is een gezond en lokaal product. Helaas eten we er hier in Nederland maar weinig van. Met de sponsoring hopen we de jeugd bekend te maken met Noordzeevis. Sport en voeding zijn nauw met elkaar verbonden en vis past goed in een sportdieet. Het is goed dat er een steentje aan de jeugd wordt bijgedragen, want de jeugd is de toekomst”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen werd 3 oktober 2016 officieel opgericht. Het doel van de stichting is de promotie van de Noordzeevis uit Scheveningen. Ze willen consumenten er van overtuigen om Noordzeevis te consumeren en bedrijven stimuleren om meer Noordzeevis op de menukaart te zetten.

SVV Scheveningen

De voetbalclub SVV Scheveningen viert dit jaar het 100 jarig bestaan. De club werd op 1 juli 1919 officieel opgericht in het café “Volksbelang” in de Scheveningse Keizerstraat. SVV staat voor Scheveningse Voetbalvereniging. In het seizoen 2018/2019 speelt de club in de Tweede divisie.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *