Nieuws
zeewierproductie

De eerste gecertificeerde duurzame zeewierproductie wordt gekweekt bij het Japanse bedrijf Euglena Co. De ASC-MSC Zeewier Standaard stelt eisen voor zeewieroogst en kweekpraktijken. Het doel van de norm is enerzijds bij te dragen aan de gezondheid van de natuurlijke omgeving en anderzijds werknemers en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Euglena zijn microscopische algen. Japanse wetenschappers kweken het in een hightech laboratorium in Okinawa. Ze houden er constant toezicht op vaten gevuld met het heldergroene biomateriaal. De alg wordt momenteel gebruikt in voedingssupplementen, maar eigenaar Mitsuru Izumo heeft grote plannen voor de toekomst. Hij wil Euglena gebruiken om duurzame vliegtuigbrandstof te maken. Hoewel dit project nog in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase zit, is het mogelijk dat vliegtuigen binnen afzienbare tijd vliegen op gecertificeerd zeewier.

Zeewier staat aan het begin van zijn duurzaamheidsreis. Het zal profiteren van de opgedane ervaring in de commerciële visserij en aquacultuur. Op de website van MSC staat een blog over zeewier, de cijfers van productie wereldwijd en de Zeewier Standaard, met de titel ‘Waarom u enthousiast mag zijn over gecertificeerd zeewier’.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *