Handel
Vis en Paling Koning
Foto: Henk Riswick

Al 53 jaar staat de Vis en Paling Koning op de markt in Den Bosch. Begin 2018 nam Katja Krol de vishandel over van haar vader Ad, die nog wel zeer regelmatig helpt in de kraam. Katja zit vol plannen voor de toekomst. De eerste verandering is er al: een nieuwe verkoopwagen.

Katja helpt al vanaf haar dertiende mee in de vishandel. Toen ze de leerplicht had voltooid, ging ze full time aan de slag bij haar vader. Ze is dus geen onbekende voor bezoekers van de markt in Den Bosch. Ze geniet van het contact met de klanten. “Het sociale contact blijft het mooiste aan ons werk”, aldus Katja.

De nieuwe verkoopwagen is acht meter lang en vier meter hoog. Aan de achterkant zit een erker die kan worden uitgeschoven waardoor er meer ruimte ontstaat. Verder is de wagen voorzien van alle gemakken, zoals een bakoven, uitklapbaar werkblad, een gekoelde toonbank en diepvriesvitrine. “Deze vitrine is speciaal door de wagenbouwer (Evers) voor ons ontwikkeld en we kunnen haar tegelijk met de rest van de vitrine uitschuiven”, zegt Katja. “We kunnen hierin diverse producten presenteren die normaal gesproken in een dichte diepvries bewaard worden zoals de vissoepen.”

De wagen heeft een lichtblauwe kleur, waardoor de wagen goed opvalt tussen alle andere grijze wagen. “Grijs is de trend op dit moment bij wagenbouwers”, verklaart Katja. Zij koos echter voor lichtblauw, geïnspireerd door een collega. “Dat past mooi bij vis.”

Nu de nieuwe wagen er is en de overname is afgerond wil Katja aan de slag met het assortiment. Dat wil ze uitbreiden met bijvoorbeeld kant- en klaargerechten, ovenschotels en vispasta. Ook wil ze meer gaan doen met gemarineerde vis. “We willen zo veel mogelijk vers bereiden onder het oog van de klant.”

Meer weten over Katja Krol en de Vis en Paling Koning? Lees dan het complete artikel in Vismagazine 1-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *