Nieuws
Kreeftenseizoen
Foto: Paul Blank*

Sportverslaggever Kees Jansma opent 28 maart het Oosterscheldekreeftenseizoen 2019. Jansma maakte onlangs bekend dat hij gaat stoppen met zijn werkzaamheden. “Voor ons is dat een uitstekende reden om hem als eregast uit te nodigen om de eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst te nemen”, aldus Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. 

Als eregast zal Jansma de eerste gevangen Oosterscheldekreeft overhandigen aan Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal. Koeman verzorgt later op de dag de veiling van de eerste kreeft op de kreeftenmijn in Colijnsplaat voor het goede doel. Dat is dit jaar de stichting Support Casper, die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Met Jansma als eregast en Koeman als veilingmeester hangt er dit jaar rondom de opening van het kreeftenseizoen volgens Stichting Promotie Oosterscheldekreeft ‘een hele sportieve ambiance’.

Kees Jansma (71) is sportpresentator, producent en voormalig perschef van Oranje. Jansma is sinds 2014 sportpresentator bij Fox Sports, waar hij onder meer de praatprogramma’s ‘De Tafel van Kees’ en ‘Natafelen met Kees’ presenteert. Jansma stopt na komende zomer als presentator van voetbalprogramma’s op tv. “Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd”, zegt Jansma bij FOX Sports. Meer dan een halve eeuw was hij de anchorman van de NOS, Sport 1, Eredivisie Live en Fox.

Foto: Paul Blank, Wikimedia

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *