Nieuws

Nieuwe gasloze keuken Kaat Mossel

Kaat Mossel

De Rotterdamse brasserie Kaat Mossel heeft een nieuwe gasloze keuken. Het restaurant stapt over op inductie. De nieuwe keuken van Qook! beschikt over de nieuwste snufjes en ontwikkelingen op het gebied van inductie, bakplaten, friteuses, koelingen en afzuigsystemen. Qbec instelleerde de nieuwe horecakeuken.

Volgens eigenaar en chef-kok Ron Hirt heeft het koken op elektra veel voordelen. “Het is sneller, zuiniger en beter voor het milieu. Daarnaast verlaagt het de kans op brand aanzienlijk, wat de werkomgeving voor het personeel stukken veiliger maakt.” Maar er zijn meer voordelen. Het nieuwe keukenmeubilair heeft ronde hoeken en maakt de werkvloer veiliger. Het meubilair is naadloos en daardoor zeer hygiënisch. “Voor de gezondheid heeft koken op elektra tevens voordelen. Door de grote, gietijzeren bakplaat van Adieu is er bijvoorbeeld aanzienlijk minder vet nodig voor het bereiden van de gerechten”, aldus Hirt.

Kaat Mossel

De brasserie Kaat Mossel staat, zoals de naam al aangeeft, bekend om haar mosselgerechten en vele visspecialiteiten. Op de kaart staan ook enkele vleesgerechten maar de corebusiness blijven mosselen. Maar ook de platvis is populair volgens Hirt. Ron Hirt kookt al sinds 1993 bij Kaat en nam in 2008 samen net zijn vrouw Marie-Claire de zaak over van Joop Zijlaard.

De naam Kaat Mossel verwijst naar de historische figuur Catharina Mulder. Deze Rotterdamse mosselkeurvrouw werd gevreesd vanwege haar grote mond. Ze werd bekend vanwege haar rol in de orangistische oproer in Rotterdam in 1783 en 1784. Ze was een fel aanhangster van Oranje en organiseerde regelmatig demonstraties tegen de patriottische regenten.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *