Evenementen

Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft

Veiling eerste Oosterscheldekreeft
Foto: Paul Blank*

De bondscoach van het Nederlands elftal Ronald Koeman veilt donderdag 28 maart de eerste Oosterscheldekreeft in de visafslag van Colijnsplaat. Deze traditionele veiling vindt jaarlijks plaats en is de officiële start van het kreeftenseizoen. De opbrengst gaat dit jaar naar Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Koeman is ambassadeur van deze stichting.

In Nederland sterven dagelijks acht mensen aan alvleesklierkanker. Het ziekteproces verloopt vaak snel, veel patiënten overlijden binnen een jaar na de diagnose. Support Casper wil dit veranderen en zet zich in om onderzoek naar nieuwe innovatieve behandelmethoden mogelijk te maken. Ronald Koeman is op persoonlijke titel ambassadeur van Support Casper. Hij zal als veiligmeester op 28 maart proberen om een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen voor deze stichting.

Veiling eerste Oosterscheldekreeft

In maart 2018 bracht de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft € 22.500 op voor War Child. Vishandel Simonis uit Scheveningen bracht het laatste bod uit en ging met de kreeft van 2 kilogram aan de haal. De gelegenheidsveilingmeester was sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang. Hij kijkt altijd uit naar het seizoen vertelde hij tijdens de veiling, want hij gebruikt alleen Oosterscheldekreeft, en geen Europese of Canadese kreeft. Vinke: “Voor ons is het seizoen erg belangrijk. Wij serveren de Oosterscheldekreeft zo naturel mogelijk. De smaak is fantastisch en verfijnd, die heeft niet veel nodig.”

*Foto: Paul Blank, Wikimedia

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *