Evenementen
keuring haring snijden

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP) vindt plaats op maandag 1 en dinsdag 2 april in Expo Houten. Zoals ieder jaar staat de maandag in het teken van vis, de Vispiratie. Visspecialisten kunnen die dag meedoen aan de Nationale Keuring Haring Snijden. De inschrijving is geopend.

In 2018 namen bijna 180 visspecialisten en hun medewerkers deel aan de keuring. Zij sneden bijna 400 haringen die allemaal werden gekeurd door een onafhankelijke vakjury. Gemiddeld haalden de ‘haringsnijders’ een 9.

Deelname aan de is gratis en de deelnemers krijgen een gratis oorkonde. Volgens VNV “een geweldig bewijs van uw ambacht en een extra reden voor de consument om nog eens een haring bij u te kopen”. Het aantal plaatsen is beperkt en visspecialisten kunnen zich hiervoor inschrijven bij VNV.

Vers Inspiratie Platform

Naast het haringsnijden is er nog meer te beleven voor visspecialisten op het Vers Inspiratie Platform. Dit jaar viert VIP het 5-jarig jubileum. De beurs heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *