Evenementen

Een duurzame beursstand voor Emondt KMI

Emondt KMI Bakkersvak

Emondt KMI Fresh Food Interiors koos dit jaar voor duurzaamheid op Bakkersvak. Het bedrijf koos voor een ‘circulaire’ stand zonder eetbare producten.

Normaal gesproken bouwt Emondt KMI een compleet winkelconcept op de beursvloer met onder andere gekoelde toonbanken, broodrekken, zelfbedieningspresentaties en verlichting. Alles in eigen beheer en volledig met producten gevuld, altijd een geweldige productbeleving.

Voedselverspilling

“Vorig jaar zijn we kritisch gaan kijken naar de grote afvalberg van de producten na afloop van de beursdagen” vertelt Yvonne Roerink van Emondt KMI. Ze raakten er van overtuigd dat het niet meer passend is om eetbare producten, in dit geval brood en banket, alleen voor beursdagen als decoratie te gebruiken.

Nederlandse consumenten gooien jaarlijks zo’n 800 miljoen kilo voedsel weg ter waarde van 2,4 miljard euro. Voedselverspilling is niet alleen een kwestie van eten en geld weggooien. Het veroorzaakt ook onnodige milieuschade en roept morele vragen op zoals: waarom gooien we hier zoveel weg terwijl elders op de wereld 870 miljoen mensen met een rammelende maag gaan slapen?

Energie neutraal

Emondt KMI is voortdurend bezig om vernieuwende en energiebesparende installaties voor koelen en vriezen voor hun klanten te ontwerpen. Zo wil het bedrijf een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving en is er voor de ondernemers een besparing van zeker 20 procent te realiseren.

Het bedrijfspand in Enschede is energie neutraal verbouwd, Binnenkort worden daar de zonnepanelen op het dak geplaatst. Hier sluit het nieuwe beursontwerp voor de Bakkersvak op aan. De stand is niet alleen in de nieuwe huisstijl, maar ook circulair. Dat betekent dat de houten wanden worden hergebruikt, de toonbanken zijn gemaakt en verkocht in opdracht van klanten en hergebruik van verlichting, meubilair en tapijt.

 

Voedselbank

In plaats van de stand te vullen met eetbare producten, schonk Emondt KMI maandag 18 maart een bedrag  aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. Van dit bedrag kunnen 200 gezinnen 1 week lang eten! De heer Ruud Gardenbroek (voorzitter) en mevrouw Fredy de Graaf ontvingen de cheque uit handen van Yvonne Roerink bij Emondt KMI in Enschede.

Roerink besluit: “Niet alleen op de beurs, maar ook bij onze medewerkers werd het idee zeer positief ontvangen. Het past bij ons en bij wat we doen, we proberen de hele dag met onze kennis vernieuwende èn duurzame projecten te ontwikkelen voor onze klanten. Of het nu om een nieuwe verswinkel, koel/vriesinstallatie of een klimaatinstallatie gaat, zo kunnen ook wij bijdragen aan een energiezuinige en duurzame toekomst …. en dat voelt goed!”

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *