Nieuws

EO-programma NieuwLicht over pulsvisserij

Pulsvisserij

Het tv-programma NieuwLicht van de EO gaat in de uitzending van maandag 25 maart in op de problematiek rond de pulsvisserij. Presentator Tijs van den Brink bezoekt Jan de Boer, een pulsvisser die woedend is over wat hem is overkomen. Van den Brink gaat bij hem en zijn familie langs op Urk, volgt hem tijdens de demonstratie met pulsvissers in de Tweede Kamer en gaat met hem mee het water op. Daarnaast spreekt Van den Brink met CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik die zich hard maakt voor de pulsvissers en hoort hij van de Partij voor de Dieren waarom zij als enige Nederlandse partij kritisch is op deze methode van vissen.

De toekomst van de 84 Nederlandse pulsvissers staat op het spel. Het Europees Parlement stemde voor een verbod op het pulskorvissen. Onder aanmoediging van de Nederlandse overheid hebben de vissers massaal geïnvesteerd in deze milieuvriendelijke methode die ook nog eens duurzaam is. Tijs van den Brink vraagt zich in deze uitzending af: hoe heeft het zover kunnen komen dat er nu misschien wel een eind aan komt? En wat betekent dit voor de vissers die hun hele hebben en houwen hierin geïnvesteerd hebben?

Uitzending: maandag 25 maart, 22.55 uur op NPO 2

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *