Nieuws
lied voor de vissers
Beeld: screenshot Omroep Flevoland

De eerste Urker zangschool Geke’s Tiental had afgelopen donderdag 14 maart een bijzonder optreden. Op uitnodiging van de SGP kwamen ze naar Den Haag om op het Binnenhof het protestlied ‘Lied voor de vissers’ te zingen. Dat meldt Omroep Flevoland.

Zangeres Geke van der Sloot schreef het lied na het Europese verbod op de pulsvisserij. Dit verbod raakte haar erg omdat het veel Urker vissers erdoor gedupeerd zijn. Met het lied wil ze hen een hart onder de riem steken.

Afgelopen donderdag werden Geke en haar leerlingen ontvangen door de SGP en nam kamerlid Roelof Bisschop de cd met het lied in ontvangst. Daarna zongen ze het lied. Eerst in de fractiekamer en daarna ook nog een keer bij de Hofvijver. Premier Rutte was hier ook bij uitgenodigd, maar hij kon niet aanwezig zijn vanwege een vergadering.

In april stemt het Europees Parlement voor de laatste keer over de pulsvisserij. Het is het plan om ook daar het lied te laten horen. Geke overweegt om ook een Franse versie uit te brengen

 

Bekijk hieronder het verslag wat Omroep Flevoland maakte van deze bijzondere bijeenkomst.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *