Bedrijfsvoering

Receptvideo’s in promotiepakket VNV

receptvideo VNV
Foto: VNV

De VNV ontvangt steeds meer vragen over hulp bij de ontwikkeling van content. Naast fotomateriaal zijn er daarom nu ook bewegende beelden gemaakt. De receptvideo’s die onderdeel uitmaken van het promotiepakket van de VNV worden steeds populairder.

Tekst: Sjaak Vriens 

Sinds de zomer van 2018 maken de receptfilmpjes onderdeel uit van het promotiepakket behorende bij de vis van de maand. “In het promotiepakket zaten al posters, toonbankkaartjes en handige receptkaartjes, maar de aanvulling met digitale filmpjes maakt het pakket nog completer. Met de aanvulling van digitale content speelt de VNV in op de nadrukkelijke vraag vanuit zowel de visdetaillist als de consument”, aldus VNV-beleidsmedewerker Karel van den Heuvel.

Recepten

De wereld om ons heen veranderd en steeds vaker oriënteert de consument zich online voor inspiratie in de keuken. Websites met recepten zijn onverminderd populair en ook uit de statistieken van het consumentenplatform van de VNV, Verras je smaak met vis, blijkt dat veel consumenten op zoek zijn naar (vis) recepten. Naast de beschrijving van de bereiding op de website en de receptkaartjes (in de winkel) is er vanuit de consument behoefte aan filmpjes waarin stap voor stap de bereiding wordt toegelicht.

Bewegend beeld

Vanuit de visdetaillisten ontving de VNV steeds meer vragen over hulp bij de ontwikkeling van content. Naast het feit dat er veel  beeldmateriaal beschikbaar wordt gesteld en recepten gedeeld worden, ontbrak er nog bewegend materiaal. De receptfilmpjes zijn daarom ook voor de visdetaillist een waardevolle aanvulling.

Veel visspecialisten gebruiken de filmpjes op de beeldschermen in de winkel en/of verkoopwagen. Speciaal hiervoor is er ook een versie beschikbaar zonder geluid. Ook worden de receptfilmpjes steeds vaker ingezet op de eigen website en/of eigen socialmediakanalen van de ondernemers.”

Beschikbaarheid

Voor alle leden zijn de filmpjes beschikbaar als onderdeel van het promotiepakket. Mocht u geen lid zijn, maar wel enthousiast over de filmpjes en u heeft interesse om deze te gebruiken op uw eigen kanalen? Neem dan gerust contact op met de VNV per mail: info@visspecialisten.nl of per telefoon 033-4953096.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *