Nieuws

Ruim 10.000 euro voor kankeronderzoek

Veiling Mul Alpe d'Huzes
Foto: W.M. den Heijer

Een aantal werknemers van rederij Jaczon/Vrolijk hebben zich aangemeld om in juni deel te nemen aan de Alpe d’HuZes. Daarom werd vrijdagochtend 1 maart een kist mul geveild. De opbrengst komt ten goede aan kankeronderzoek. Jordi Simonis mocht het kistje mee naar huis nemen.

De SCH-65 stelde de kist mul ter beschikking gesteld. Zoals gebruikelijk bij een Amerikaanse veiling kon iedereen meebieden.Bij een Amerikaanse veiling gaat het om het optellen van de geboden bedragen waarna de laatste bieder beslag kan leggen op de kist mul. Veilingmeester Wim Harteveld kon tevreden zijn, want na een half uur was er een bedrag bereikt van € 10.450.

Jordi Simonis van de gelijknamige Scheveningse vishandel wist aan het slot van de veiling concurrent ambulante handelaar Wim Kerver voor te blijven en mocht de kist mul meenemen. Behalve de reguliere vishandel boden ook de schippers van de aanvoerende kotters mee, waardoor het bedrag fiks opliep. Op de foto staat Jordi Simonis in het midden van Manuela de Jager (links) en Cock van Look, die het bedrag namens rederij Jaczon/Vrolijk in ontvangst namen.

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *