Nieuws

Visbeurs staat in het teken van de toekomst

Visbeurs
Foto: Spakenburgse Vishandel Vereniging

De veertiende editie van de Visbeurs vindt plaats op maandag 7 oktober. Het thema is ‘Ready for The Future’. Tijdens de editie van 2019 worden ook de provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 bekend gemaakt.

De verkoop van standruimte is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig. De vorige editie, in 2017, trok maar liefst 5000 bezoekers, vrijwel allemaal werkzaam in de visdetailhandel of ambulante vishandel. Bezoekers komen vooral om inspiratie op te doen en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen en producten.

‘Ready for The Future’

Het Future-thema is niet zomaar gekozen: de ontwikkelingen in de economie en samenleving gaan razendsnel en dit laat ook visspecialisten niet ongemoeid. Consumenten richten hun pijlen op gemak, maar ook het bewust eten van gezonde voeding en duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda. Visspecialisten hebben de wind mee. Toeleveranciers van visspecialisten zijn zeer actief in het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten die inspelen op alle veranderingen. Een deel daarvan is te zien in een speciaal ‘FutureProef Paviljoen’ op de visbeurs.

In het paviljoen wordt ‘Proef’ om te beginnen letterlijk bedoeld. Er zijn veel nieuwe recepten, producten en smaken te proeven. Voor toeleveranciers is de Visbeurs een uitgelezen moment om nieuwe producten te lanceren. Er is ook veel ruimte om nieuwe apparatuur te proberen. Efficiency is hét middel om het bedrijfsrendement te verbeteren en leveranciers van apparatuur spelen daarop in. Daarbij is speciale aandacht voor visspecialisten die een graantje willen meepikken van het nog steeds groeiende gemak- en genietsegment. Wie nadenkt over concepten voor ready to eat, ready to cook, ready to snack en ready to win, vindt op de beurs volop inspiratie.

Deelname aan de beurs

Bedrijven die op maandag 7 oktober de totale vishandel willen ontmoeten, kunnen standruimte reserveren via www.visbeurs.nl. De beurs is van 10.00 tot 20.00 uur. De organisatie is traditiegetrouw in handen van de Spakenburgse Vishandel Vereniging (SVV).

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *