Nieuws
Hollandse nieuwe
© Nederlands Visbureau

Op dinsdag 11 juni wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild voor een goed doel. Hiermee wordt de start van het nieuwe haringseizoen ingeluid. De keuring gebeurt door een gekwalificeerde jury, waarna de veiling van start gaat. U kunt uw interesse voor de veiling bekendmaken door een mail te sturen naar Het Visbureau: info@visbureau.nl. Vervolgens ontvangt u een biederspakket met meer informatie en het inschrijfformulier. Vanaf woensdag 12 juni is de Hollandse Nieuwe weer overal in Nederland te koop. In Duitsland en België wordt tegelijkertijd de komst van de nieuwe vangst 2019 van de Hollandse Nieuwe verwelkomd.

Vorig jaar leverde de veiling 78.000 euro op voor Stichting Hulphond Nederland. Makro bracht toen het laatste bod uit op de veiling.

Stichting Mag ik dan bij jou

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal als beschermvrouwe van deze stichting de cheque in ontvangst nemen. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis. Door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, kunnen ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind zijn. Met de opbrengst van de veiling kan er een mooie financiële bijdrage geleverd worden aan het nationale ontzorgingsfonds van deze stichting. Lees hier meer over het goede doel van dit jaar.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *