Evenementen

Brussel staat drie dagen in het teken van vis

Seafood Expo Global

De Seafood Expo Global is de grootste visbeurs ter wereld met 1.940 exposanten uit 78 landen en bezoekers uit 140 landen. Dit jaar presenteren zeventien Nederlandse bedrijven zich in het Holland Paviljoen. Seafood Expo Global vindt plaats van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei in Expo Brussel.

Het Holland Paviljoen wordt ieder jaar georganiseerd door het Nederlands Visbureau. Zo krijgen Nederlandse importeurs en exporteurs van vis- en visproducten de mogelijkheid om te participeren in een opvallende, in het oog springende presentatie onder Nederlandse vlag. De Nederlandse vissector is op deze wijze als collectief duidelijk herkenbaar ten opzichte van andere, concurrerende landen.

Deelnemers Holland Paviljoen

Dit jaar staan de volgende bedrijven in het Holland Paviljoen:

 • ACV B.V. – Noordzee Turkey – 9/4239
 • BML Food Group – 6/1101
 • Bonesca – 6/1001
 • Dayseaday Group – 6/1101
 • Isola Fish – 6/1001
 • Kingfish Zeeland B.V. – 9/4239
 • Nederlands Visbureau – 6/1101
 • Neerlandia – 6/1001
 • Noordzee International – 9/4239
 • Oromar – 6/915
 • Pacifical C.V. – 6/1001
 • Platvis Holland B.V. – 6/1001
 • Prins en Dingemanse – 6/1001
 • Roem van Yerseke – 6/915
 • Seafresh/Seafrozen bv – 9/4143
 • Urker Zalmhuys – 6/1023
 • VanderLee Seafish b.v. – 9/4239
 • Varia Vis – 6/1101

Seafood Excellence Global Awards

Ook zijn er twee Nederlandse bedrijven genomineerd voor de Seafood Excellence Global Awards. Dit zijn Dutch Yellowtail van Kingfish Zeeland (in 2017 al overall winnaar) en Ocean Tartinade Tuna van Amacore Seafood uit Hilvarenbeek. De Seafood Excellence Global Awards-wedstrijd is ontworpen om elk jaar de beste visproducten te onderscheiden. Er zijn vijf categorieën: Innovatie, Gemak, Gezondheid & Voeding, Retail-verpakkingen en Seafood Product Line.

Meer informatie over deze visbeurs is te vinden op de website van Seafood Expo Global.

In het aankomende nummer van Vismagazine leest u een uitgebreid verslag van de Seafood Expo Global. Vismagazine 4-2019 verschijnt op 28 mei. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *